A fa mint építőanyag

A kezdetektől megtalálható az emberiség történetében. Az elmúlt időszakban valamelyest háttérbe szorult felhasználása. Az egyre csökkenő erdőterületek, valamint a technika fejlődésének következtében új modern építőanyagok léptek a helyére. Napjainkban viszont fa nyílászárók alkalmazása ismét kezd divatba jönni. Egyedi elképzelések is könnyedén megvalósíthatóak vele.

Számos előnyös tulajdonsága, mint a könnyű és sokoldalú megmunkálhatóság, súlyához képest nagy szilárdság, jó hőszigetelő képesség ma is kedvelt alapanyaggá teszi az építőipar számára.

Elsősorban a hagyományos értékek, természetes dolgok kedvelői választják a fából készült nyílászárókat, melyek otthonos, meleg hatást keltenek.

A modern technikának köszönhetően, a megfelelő minőségű, kellően kiszárított, szakszerűen felületkezelt fa ablakok és ajtók hosszú éveken keresztül megőrzik minőségüket és szépségüket.

Alapanyag 

Termékeink válogatott első osztályú göcs- és hibamentes alapanyagokból tömbösített borovi, vörös- és lucfenyő, hossztoldott és toldásmentes változataiból készülnek rétegragasztásos technikával (ezzel kizárható a későbbi vetemedés).

Vasalat

A nyílászárók gyártása során elsősorban a Roto és más neves vasalatgyártók termékeit használjuk.

A kilincseket a Hoppe szállítja. Tok, és alapáron felszerelt szárny vízvetőink különböző színekben, hőhidmentes kivitelben védenek az időjárás ellen.

Felületkezelés

A termékek időjárással és egyéb környezeti tényezőkkel szembeni ellenállását legnagyobb mértékben a felületkezelés határozza meg. Az ablak gyártási folyamatát képező ipari festés során minden szerkezeti elem megfelelő felületvédelmet kap, nem csak a látható felületeken, hanem az üveg, a tömítések, vasalatok, vízvetők alatt is. Az általunk készített ablakok és ajtók első fázisban környezetbarát vízbázisú alapozó festékkel vannak pácolva, amely gombaölő hatásán túl biztosítja az esetleges fában található színeltérések kiegyenlítését. Ezután következik egy közbenső szálkötő alapozó réteg felhordása 100-120 mikron vastagságban, ami színtelen, csiszolható. A harmadik réteg a fedőlazúr 250 mikron vastagságban. A felületkezelés festőkamrában, nagynyomású festékszóró berendezés, vagy mártásos technológia segítségével történik. Színskálánk széles választékából mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. Mindebben a csúcsminőséget képviselő ADLER  festékei vannak segítségünkre.

Üvegezés

Minden fa nyílászáró ellátható különböző típusú üvegezéssel, szimpla, kettős, hármas, egyéb speciális rétegrenddel, színazonos neutrális szilikon tömítéssel. Low-E lágyfém bevonatos üvegek, különböző nemesgázzal (Argon, Kripton) töltve a fokozott hő- és hangszigetelés eléréséhez, tiffany, katedrál, homokfúvott, savmart üvegek és díszes minták belátás korlátozásának érdekében. Domborított üvegek, különböző edzett- és biztonsági üvegek is rendelhetőek.

Szolgáltatás

Fából készített nyílászáróink és egyéb termékeink teljes mértékben ügyfeleink igénye szerint készülnek, azokat helyszínre szállítjuk, és be is építjük. Az általunk készített és általunk beépített fa ablakok és ajtók változatlan minőségét 5 évig garantáljuk.