A modern otthonok és irodák trendi és praktikus kültéri árnyékolója a zsaluzia. Esztétikus megjelenése mellett kiválóan alkalmas a helység árnyékolására és megóvja azt a fokozott felmelegedéstől. Így haszna energiafelhasználási szempontból sem elhanyagolható.

A zsaluzia peremezett lamella formája lehet „C”, „Z”, vagy „S” alakú. Valamint rendelhető sík lamella „F”  is, mely nem peremezett.

13 féle színben rendelhetőek. ( A „C” Lamellák bármilyen RAL színre szinterezhetőek )

 

Rendelés előtt kérje színkártyánkat!

 

A szerkezetek megvezetése lehet sodronyos, vagy sínes.

A zsaluzia mozgatása történhet mechanikusan hajtókarral, vagy kapcsolós, illetve távirányítós motorral.

Motorizált zsaluzia

Kép 1 / 3

Motorizált zsaluzia

A zsaluziák gyakorlatilag hasonlóan működnek, mint a mindenki által jól ismert reluxák, csak kültéren. Ennek megfelelően az összes alkatrészük ellenáll a különböző időjárási körülményeknek. Mozgatásuk belülről történik. A lamellák fokozott merevségét peremezések, valamint a különböző alakos hajlítások biztosítják. A merevséggel együtt a lamellák jobban ellenállnak a szélnek is és így lehetőség van nagy szélességű ( max. 420 cm ) szerkezetek gyártására is. A peremekben elhelyezett gumírozás a tökéletesebb záródást és a halkabb működést hivatott szolgálni.

A motoros vezérlésű zsaluziákhoz alkalmazható szél- és fényérzékelő, valamint esőérzékelő is. Ha épületvezérlési rendszerbe integráljuk a zsaluziák mozgatását, akkor jelentős megtakarítást érhetünk el a hűtési és a fűtési költségeken.

 

Lamellák:

 

Lamella szélességek:

S és F lamellák:   90 mm

C lamella:             80 mm

F lamella:              80 mm és 100 mm

 

A C,S,és Z lamellák alakos peremezésüknek köszönhetően merevebbek és így jobban ellenállnak az időjárási körülményeknek. Az F lamella sík felületű, mely a szél hatására deformálódik, majd visszanyeri eredeti alakját. Előnye, hogy a lamellák jobban egymásra simulnak, így felhúzva sokkal kisebb a helyigénye, mint a peremezett zsalúzia lamelláknak.

Tipp: Ha építkezik, ügyeljen a csomag magasságra és a szélességre! Konzultáljon szakemberrel, hogy mennyi hely szükséges a későbbiekben a zsaluzia elhelyezéséhez. Ha nem kerül külső szigetelés a házra, akkor célszerű L alakú áthidaló beépítése.

 

 

 

 

 

Az S és Z lamellák szélesebbek és alakos kialakításuknak köszönhetően jobban illeszkednek egymáshoz, így jobban sötétítenek.

A zsaluzia lamellák a leengedés közben bárhol megállíthatóak, dőlésszögük tetszőlegesen állítható a leengedés során és azt követően is.

Profilok:

 

A fejsín horganyzott acélból készül. A préselt alumínium záró profilhoz rögzítjük a legalsó lamellát. Az oldalsó vezetősínek préselt alumíniumból készülnek. Felületük eloxált, vagy szinterezett. A forgótengely préselt alumínium kemény ötvözetből készül, mely lehetővé teszi  a nagy szélességű zsaluziáknál is a lamellák szögeltérés nélküli mozgatását.

 

Védőtető:

 

A zsaluziákhoz U és L alakú védőtetőket készítünk, de rendelhetőek védőtető nélkül is. Ezek anyaga préselt alumínium. Szélességük a választott lamella típustól függ. Magasságukat pedig a szerkezet magassága és az összegyűjtött lamellák csomagmagassága befolyásolja. Építkezéseknél az esztétikus megjelenéshez a vakolható tokos zsaluzia javasolt.

A védőtetőket állítható konzolokkal rögzítjük a fejsínhez.

 

Tipp: Vakolható védőtető választása esetén figyeljen arra, hogy a vakoló él szélessége a védőtető szélességén felül + kb. 2 cm.

Megvezetés: A zsaluziák oldalsó megvezetése lehet sínes, vagy sodronyos. Mindkét esetben állítható konzolokkal kerülnek rögzítésre. A sodronyos verzió esetén a konzolokban rejtett rugók vannak elhelyezve, melyek biztosítják a sodrony feszítettségét.