A napellenzők legkedveltebb és legelterjedtebb formája a könyökkaros napellenző, melyet elsősorban a teraszok, erkélyek, balkonok, kert- és üzlethelyiségek árnyékolására ajánljuk. Praktikus és időtálló megoldás nagy területek árnyékolására.

Alkalmazásával akár 80%-al is csökkenthető a klíma energia felhasználása, mivel a napellenző védi az üvegfelületet és a teret a perzselő napsugaraktól, így a lakás kevésbé melegszik fel.

A minőségi alapanyagokból készült napellenzőket, megerősített szerkezettel, konzolokkal, védőtetővel gyártjuk egyedi méretre. ( Nem összetévesztendő a multikban kapható termékekkel. )

Prémium minőségű ponyváinkat a világszerte ismert Sattler cég biztosítja, melyeket egyedileg konfekcionálunk. (Bővebb információkat a ponyvákról alább találhat.) A esztétikum szempontjából lényeges a színben és mintázatban az épülethez , környezethez passzoló ponyva.  A megfelelő ponyva kiválasztása 285 különböző összeállításból lehetséges, melyek közül a továbbiakban fotókon válogathat kedvére. Sok ponyvát készleten tartunk, de a speciális ponyvák átfutási ideje is csak 4-5 hét. A színeket, tónusokat, hangulatokat a természet ihlette és a Sattler  szakértői csapata adaptálta a ponyvák gyártásához. Javasoljuk, hogy a megfelelő ponyvát a fogásminták megtekintése után válasszák ki.

A legmodernebb technológiával készülő ponyvák UV stabilak, azaz nem fakulnak.  Emellett vízlepergetőek és  el vannak látva gombásodás elleni védelemmel is.  A maximálisan elérhető ponyvafelület 24 m2.

A napellenző rendelhető kézi (karral), vagy motoros mozgatással. A motoros mozgatás vezérlése történhet falikapcsolóval, távirányítással, vagy mindkettővel. Megfelelő motorral és épületvezérlési rendszerekbe is integrálható. A motorok mellé ajánljuk a szélérzékelő felszerelését is, amivel a szerkezet védhető a vihar és szél károktól. A komfort érzet növelése érdekében ajánljuk a fényérzékelőt, mely a napsütés, és a fényerősség alapján automatikusan működteti az Ön napellenzőjét, így segíti az optimális árnyékolást és javítja az épület energiafelhasználását.

Elhelyezéstől függően kínálunk különböző alumínium védőtetőket a napellenző védelmére (praktikus télen, növeli az értékes ponyva élettartamát).

A napellenzők  szerkezet ( konzol, zártszelvény, karok, védőtető ) bármilyen RAL színben színterezhetőek, így harmonizálnak az épület külső megjelenésével.

A napellenzőket mennyezetre, homlokzatra, fa tetőszerkezetre, stb. is tudjuk szerelni. Vállaljuk egyedi tartószerkezetek készítését is, ezzel elősegítve a különleges helyekre való rögzítést. A kívül szigetelt, vagy a burkolt falak sem jelentenek kihívást.

Ép szerkezet esetén vállaljuk a ponyvák cseréjét is. Itt előzetes helyszíni felmérés szükséges lehet, amit ingyen vállalunk.

Fontos: Ha napellenzője nem rendelkezik szélérzékelővel, ne hagyja felügyelet nélkül viharos időben mert a szél kárt tehet benne. Ha vizesen kénytelen volt feltekerni, a következő adandó alkalommal, hagyja kiszáradni a ponyvát!

Kérjen szaktanácsadást és árajánlatot!

Robbantott ábra

Kép 1 / 1

Robbantott ábra a napellenzőről.

Desing selector:

A program segítségével  meg tudja szerkeszteni saját napellenzőjét.

Szerkezet és ponyva információk, technikai adatok:

A napellenző az áttételes hajtóművön át a könyökkarokkal mozognak, a ponyva pedig rugók által feszül meg.

A kézi mozgatás hajtókarral ( kurblival ) történik.  A motoros mozgatásnál egy csőmotor végzi a napellenző ki- és betekerését, mely vezérelhető falikapcsolóval és/vagy távirányítóval és/vagy hajtókarral. A motor akár időprogramozással ( cronograph ) is működhet és épületvezérlésbe is integrálható.

A zártszelvényt 3mm-es falvastagságú horganyzott acélból gyártjuk, a kapcsoló elemként szolgáló bölcsők és karok alumíniumból készülnek. Ezáltal egy hosszú élettartamú és szilárd napellenző szerkezet jön létre.Az így készült elemek biztosítják a hosszú élettartamot és ez határozza meg a szilárdságot is. Az elemek színterezhetőek, így bármilyen RAL színben választhatóak. Alapáron fehér színben gyártjuk.

A napellenző szinte bármilyen felületre rögzíthető. A megfelelő típusú rögzítéshez kérjen szaktanácsadást.

A napellenzőt óvni kell a szélsőséges időjárási körülményektől. A kialakításnál mindenképpen figyelni kell a minimum 13° lejtésre, hogy az esővíznek lehetősége legyen a lefolyásra. Havazás esetén nem szabad kitekert állapotban hagyni a napellenzőt, mert a hó terhelése károsíthatja a szerkezetet. A viharos szél pedig könnyen belekaphat a kiengedett ponyvába. Nagyobb méretnél a napellenző 35-40km/h-ás,  kisebb méretnél 40-50km/h-ás szélig bírja a terhelést kiengedett állapotban.

Ha napellenzőjét elektromos mozgatással rendeli, érdemes végiggondolnia, hogy fali kapcsolóval, vagy távirányítóval szeretné majd vezérelni.  Fali kapcsolós kivitel esetén szükség lehet a kapcsoló helyének kialakítására, vezetékelésre, esetleg vésésre, ezért erre célszerű már építkezéskor gondolnia. A távirányítós vezérléshez RTS motor szükséges. Ebben az esetben elég a motort betáplálni és beprogramozni, ezután kényelmesen, akár a hintaágyon fekve is mozgatható.  Megfelelő motor kiválasztásával abban az esetben is működtetheti a napellenzőt egy hajtókarral, ha áramszünet van, vagy elvesztette a távirányítót.

A napellenzők optimális mozgatását és használatát a különböző érzékelők segítik. Az érzékelőknél figyelembe kell venni, hogy azonos hatásnak ( szél, fény, víz ) legyenek kitéve, mint a napellenző, ezért fontos, hogy ne túl messze legyenek elhelyezve a szerkezettől. Ezt figyelembe kell venni az érzékelők vezetékeinek kialakításánál is. A motort, és a vezérlését fázishelyesen, és előírásoknak megfelelően kell bekötni, csak szabványos, vízmentes kötéseket szabad alkalmazni. Tilos kültéren felszerelni a kapcsolót, ahol víz érheti. A villanyszerelési munkákat bízza képzett szakembereinkre.

A ponyvák széles körű követelményeknek felelnek meg.

Minőségpecsétek:

Minőségpecsétek

Kép 1 / 1

Sattler minőségpecsét.

A Sattler cég hosszú évek fejlesztő munkájának köszönheti elismertségét. A termékek a legújabb technológiai eljárásokkal készülnek, a szín és minta választék pedig szakértők segítségével került összeállításra, így nagy valószínűséggel mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelőt.  A Sattler Minőségpecsét a „Hightex Quality” az ellenőrzött és első osztályú minőséget jelenti. Egy ponyvaanyagnak, ami még évekkel később is megfelel a követelményeknek.

Anyagminőség 

Minőség minden szövetszálban. A  ponyva alapanyagok 100%- ban jetprint eljárással és akril festékkel készülnek, hogy biztosítsák a legmagasabb követelményeket.

A jetprint módszer garantálja az időjárás elleni tartósságot és a fény eredetiségét.

A szövet szálak teljesen, anyagukban színesek, nem csak a külső réteg van beszínezve, tehát teljes a szín pigmentáció a szövetekben.

Textgard Easy Clean 

Garantálja a hosszú élvezetet. Egy különleges nemesítése a textilnek, amely meggátolja, a nedvesség és kosz behatolását a szálakba. A maximális komfort érzetért, és az Ön elégedettségéért.

Minden szövetszál alaposan be van vonva egy koszgátló réteggel. Ez segíti az öntisztulási folyamatot is.

5 éves garancia 

Minőség, amelyben garantáltan bízhat. A védőfunkcióra, a tartósságra, és a színeredetiségre 5 év garanciát biztosítunk a ponyva textíliáira.

 

 

Energiatakarékosság 

 

Energiatakarékosság természetesen. Egy megfelelően elhelyezett és működtetett Sattler ponyvával akár 80%-kal lehet csökkenteni a légkondicionáló energia felhasználását. Így jól érezheti magát és energiát takarít meg.

Energiatakarékosság

Kép 1 / 1

Sattler minőségpecsét.

Energiaspórolás mérése:

3 típus lett tesztelve, 1 szoba teljes klimatizálással, 1 szoba napellenzős védelemmel, és egy harmadik szoba klímával és napellenzővel. A teszt eredményeként kiderült, hogy 83%-kal csökkent az energia felhasználás abban a szobában, ahol a klíma mellett még napellenző is volt. Még a klíma nélkül is kellemes marad a a szoba hőmérséklete.

Tartósság 

Minőségbiztosítás. A termékek  ISO 9001:2008 és ISO 14001:2004  szabvány szerint készülnek,  Öko-Tex® minősítéssel rendelkeznek és megfelelnek a REACH EU-s irányelvnek is.

 

UV-védelem 

Garancia a bőr védelmére.  Az Ön bőrének védelme érdekében a Sattler napvédő textíliák az UV-801-es  standard szerint vannak ellenőrizve, mely a világon a legszigorúbb mérési eljárás.

Az UV sugárzás az utóbbi években megnövekedett.

UV-védelem

Kép 1 / 1

Elérhető ponyva tulajdonság.

Amit sokan nem tudnak:

Az árnyékban is ki vagyunk téve az UV sugárzásnak. A ponyva segítségével Ön egy biztos megoldást választ az UV sugárzás ellen. Egy személynek, akinek I. típusú bőre van, vörös, vagy szőke haja, kék szeme, és világos bőre, annak az egyéni védelme a sugárzás ellen kb. 5-10 perc. Egy ilyen személy, ha ezen időtartam fölött tartózkodik a napsugárzásnak kitéve, akkor súlyosan leéghet. 40-es UV faktornál 97,5% sugárzást visszareflektál a ponyva.

Milyen magas az ÖN UV-faktora? 40-es UV-faktor 60-as UV-faktor 80-as UV-faktor
Típus Ismertetőjelek A védtelen bőr reakciója 30 perc napsütésben Júniusban. A bőr önvédelmi ideje Önvédelmi idő a napellenző által (percben)
1 világos bőr, szeplők, szőke/vörös haj, kék/zöld szemek mindig leégés, sosem barnulás 5-10 perc 200-400 300-600 400-800
2 világos bőr, szőke haj, kék/zöld szemek mindig leégés, sosem barnulás 10-20 perc 400-800 600-1200 800-1600
3 sötét haj, barna szemek enyhe leégés, jó barnulás 20-30 perc 800-1200 1200-1800 1600-2400
4 sötét bőr, sötét/fekete haj, barna szemek enyhe leégés, mindig barnulás kb. 45 perc kb. 1800 kb. 2700 kb. 3500
5 sötét bőr, fekete haj, sötét szemek nincs leégés kb. 60 perc kb. 2400 kb. 3600 kb. 4800
6 fekete bőr, fekete haj, fekete szemek nincs leégés kb. 90 perc kb. 3600 kb. 5400 kb. 7200

Dijázn-választó 

Válasszon színt és mintázatot egyszerűen. A gyors és egyszerű ponyva kiválasztáshoz nyújt segítséget a Sattler Desing Selector. Az élethű megjelenítésben segítségére van, hogy a ponyvákat különböző háztípusokon és homlokzatokon tekintheti meg. Így jobban el tudja képzelni, hogy nézne ki a napellenző az otthonában. Már 3 lépéssel kiválaszthatja saját ponyváját. Miután megtalálta favoritját, ki tudja nyomtatni a mintát.

Talking Colors(beszélő színek) 

Érezze a dizájnt. A beszélő színek életre keltik a ponyvadizájnt. Érezze a színeket és azok hatását. Hagyatkozzon a megérzésére és találja meg így a kedvenc mintázatát.

A színek játsszák az érzékelésben a főszerepet. A beszélő színekkel a ponyvák életre kelnek. Egyszerre szagolni, ízlelni és érezni lehet a színeket. Ez mind azért lehetséges, mert a háttérben – a tudatalattinkban – bizonyos emlékek tartoznak a színekhez. Hogy néz ki az Ön árnyéka nyáron?

 

Tisztítási tippek:

Csak végső esetben tekerje fel nedvesen, vagy vizesen a napellenzőt. Ha mindenképpen szükség volt rá, a következő kitekerés alkalmával  szárítsa ki azt.

A makacs szennyeződéseket rendszeresen tisztítsa le például szivaccsal, ügyeljen rá, hogy közben a szövet ne sérüljön.

Nagyobb szennyeződések eseten enyhén szappanos vízzel (2%) tisztítsa, majd utána alaposan mossa le vízzel, hogy ne legyenek rajta szappan maradékok.

 

 

A ponyvák mintázatai a világunk pillanat felvételeit idézik fel bennünk.

A színvilágok, amelyeket az életterünkben észlelünk, befolyásolva vannak a fénytől, hőmérséklettől, tájtól és kultúráról.

Egy régió színárnyalata nagy mértékben  hatással van a közérzetünkre. Különbséget teszünk a lakott területű (urbanizált színvilág), és a nem lakott területű (természetes színvilág) régiók között. A színek kidolgozásában egy színpszichológus Dr. Leonhard Oberascher is közreműködött.

Urban dizájn

Az Urban dizájn új rajzolatát a Sattler cég főként a városi térnek fejlesztette ki. Ezen termékek főként a nagyvárosi lakosság, a magas színvonalú üzletek, hotelek, éttermek és nemzetközi cégek körében kedveltek, melyek a ponyva kiválasztása által saját kommunikációs, reklám és imázs értékűket szeretnék igényes módon növelni. Az új dizájn irányvonal „Urban microstripes” színekből indul ki, melyek egyrészről a különböző homlokzat típusokkal – beleértve a történelmi homlokzatokat is – kombinálható, másrészről feliratokkal, és logókkal jól ellátható.

Ennek a rajzolatnak a különlegessége, hogy az eddigi üni színeket az új struktúra segítségével a „microstripes” rajzolat váltja fel.

Ezek az új tónusok egy magasabb értéket és extra eleganciát adnak az alapanyagnak.

A szövet kevésbé lesz kosztartó, ami nem csak esztétikailag szép, hanem a tartósságot is növeli.

Ha a városban (az urbanizált területen) szabadon mozgunk, vannak különböző pontok, amelyeket fixálni tudunk. Ezek a különböző vonatkoztatási pontok lehetnek a színtémák, melyeket a későbbiekben felhasználunk a ponyvánknál.

Négy különböző témacsoportot dolgozott ki a Sattler a színvariációkhoz:

Wall(fal), Sky(ég), Park, Lights(fények)

Wall 

Ha oldalra tekintünk, homlokzatokat, épületeket, falakat látunk.

 

Sky 

Amennyiben feltekintünk, akkor az eget külömböző hangulataiban láthatjuk.

 

Park 

A távolabbi környezetben, a házak között, a szabad területeken parkosításokat találunk.

 

Lights 

Napközben a természetes fény, míg sötétedéskor és éjjel a mesterséges fények játéka vesz körül bennünket.

 

REFLECT. Árnyék hűtőhatással

A visszaverő ( reflekt ) szövet maximális védelmet kínál a hő- és UV sugárzás, valamint az intenzív napsugarak ellen. Így természetesen módon tudja szabályozni a szobahőmérsékletet, anélkül, hogy egy intenzív energia felhasználású klímát használna. Ily módon egyszerre tudja kímélni a pénztárcáját és környezetét is.

Előnyök:

REFLCET AIR. Árnyék „érezd jól magad” klímával.

Végre fellélegezhet. Reflect Air optimális védelmet biztosít a hő és a vakító fény ellen. Az egyenlő perforációnak köszönhetően megfelelő légmozgást biztosít. Minden olyan helyre ajánlott, ahol az árnyékolás mellett fontos szempont a légmozgás biztosítása is.

Előnyei:

FIREMASTER®PLUS A nehezen gyulladó árnyék.

A nehezen begyulladó ponyva.

A tűzvédelmi előírások nagy kihívást jelentenek a nyilvános objektumoknál. A Firemaster Plus kombinálja a lángállóság tulajdonságát és az esővédelmet. Tűz esetén a textíliák katalizátorként segítik a lángok terjedését ezért ha baj van, nagyon hasznos a lángálló tulajdonság.

Termék tulajdonságok:

Előnyei:

Fontos: Bevonattal kezelt oldalt kifelé fordítva kell feltenni!

ALLWEATHER. Árnyék Allround-tulajdonságokkal

Allweather tökéletes védelmet biztosít a nap és az eső ellen. Így függetlenül az időjárástól élvezheti a kinti tereit. Nyugodtan tervezhet, bármilyen időjárásra.

Termék tulajdonságok:

Előnyei:

Különösen alkalmas:

 

SUNPRINT. Árnyék üzenettel.

Mindegy, hogy logó vagy fantázia motívum.

Sokrétű mintázási lehetőség a digitális nyomtatás által. Az Ön üzletének ponyva felülete egy üzenet hordozója is lehet. Logós napellenzővel kuriózummá válhat.

Sunprinttel minden motívum a ponyváján ragyoghat. Akár az Ön kedvenc képe is.

Reklámfelület:

Különösképpen a gasztronómiában és a kereskedelemben van lehetőség potenciális ügyfelekre, akik már a távolból látják a kínált terméket. Legyen szó gyümölcsről, ékszerről, vagy kávéról, sunprinttel lehetőség van minden minta és motívum megjelenítésére a logozott napellenzőn.

 

LUMERA | Beleszőtt világítóerő.

A CBA-szövet az egyik legújabb innovációja a Sattler-fejlesztésnek, egy igazi HighTexTermék.

A CBA név jelentése „Clean Brillant Acrylic” – ezt a speciális szövet előnyei miatt kapta. Ellentétben a hagyományos anyagokkal, a CBA szövet felülete teljesen sima. Ezáltal a textil felülete fokozott szigetelő képességgel bír,   a kosz alig tud megtapadni rajta,  a színe pedig világosabb és tovább megőrzi fényét.

Ezen felül az anyag természetesen rendelkezik a többi outdoor standarddal is, mint az UV- és vakítás elleni védelem, fény védelem,  időjárás állóság, víz és kosz lepergetés.