• A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00906
  • Kedvezményezett neve: ABLAK BIRODALOM Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: Az Ablak Birodalom Kft. termelési kapacitás bővítése eszközbeszerzéssel
  • A szerződött projekt összege: 31 000 000 Ft
  • A szerződött támogatás összege: 15 500 000 Ft
  • A támogatás mértéke: 50%
  • A projekt tervezett kezdési dátuma: 2018.04.23.
  • A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.10.08.
  • A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja az alábbi eszközök beszerzése és beüzemelése volt:

80 db Phono Solar Hyperion PS270P-20/U napelem panel

1 db Fronius Symo20.0-3-M Inverter

1 db Nyitott porszóró kabin szórástechnikával

1 db Kézi anyagmozgató rendszer

Ezen eszközök beszerzésére szüksége volt vállalkozásunknak az előrelépés és a precízebb, pontosabb gyártás érdekében.

A beszerzett 80 db Phono Solar Hyperion PS270P-20/U napelem panel és az 1 db Fronius Symo 20.0-3-M Inverter egy napelem rendszert alkot, amely a beszerzett 1 db Nyitott porszóró kabin szórástechnikával és az 1 db Kézi anyagmozgató rendszer által okozott energia igény növekedést ellensúlyozza. Ezen beruházással jelentősen nő a versenyképességünk, hiszen csökken az önköltségünk, nő a hatékonyságunk és az üzembiztonság.

1 db Nyitott porszóró kabin szórástechnikával egy nyitott egyoldali filteres leválasztású berendezés, amelyet felületkezelésnél használunk. Polyester, Epoxi-Polyester, Poliuretán és zománcporfestéket is képes a felületre juttatni, így a felhasználási lehetőségünk a műanyag, a fa, és a fém felületre egyaránt megvan. Ezzel vállalkozásunk egy jelentős előrelépést tett, hiszen a legnagyobb alvállalkozásba kiadott tevékenységünk és ezáltal gyártási költségünk a szinterezés volt eddig, így ezen eszköz beüzemelésével költséget csökkentünk és versenyképességet növelünk, vállalkozásunk jelentős mértékben fejlődik.

Az 1 db Kézi anyagmozgató rendszer összefügg a Nyitott porszóró kabin szórástechnikával eszközzel, hiszen a szinterező berendezésbe egy anyagmozgató rendszeren jutnak be és ki a színezendő munkadarabok. A felületkezelt munkadarabokat a feladóhelyen kézzel felakasztják a gerendákra, majd a keresztkocsi mozgatásával a darab szállítható az egyes kezelőhelyekre. A keresztkocsi pozícióba automatikusan fixálódik. A kézi oldású rögzítővel a keresztkocsi minden egyes kezelőhelyre továbbítani tudja a kezelendő munkadarabokat. A keresztpálya segítségével tetszőleges technológiai sorrendbe rakhatják a munkadarabokat.

A megvalósult projekt az alkalmazott technológia, módszer állapotában a pontosság tekintetében okoz változást. Erőforrások megfelelőek a beszerzésre kerülő technológia tekintetében, nem szükséges azon változtatni. A releváns piacon elfoglalt pozíciónk csak erősödik ezen beruházással, hiszen precízebb megmunkálású termékeket tudunk gyártani. Önköltségünk csökken, hiszen a technológia energia és alapanyag hatékony, ezen kívül erőforrás oldalon egy fő szükséges a kezeléséhez. A projekt számszerűsíthető eredménye 83 db új eszköz beszerzése.